Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2007 18:20 - Сърби. Секс. Унисекс
Автор: alex4o Категория: Забавление   
Прочетен: 9317 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 18.07.2007 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Винаги съм подозирал, че сърбите са доста по-разкрепостени от нас. На тях много-много не им дреме и си живеят живота, а ако нещо ги тормози, теглят едно „еби га“ и продължават да си сърбат кафето.

Докато сновях Нови Сад тези дни заради фестивала EXIT се убедих за пореден път в това колко спонтанни са тези наши съседи.

И като имате предвид, че в Нови Сад сърбите са малко по-култивирани и улегнали, тъй като градът е столица на провинция Войводина, която е била част от Австро-Унгарската империя.

Спонтанни и винаги си казват право в очите какво им харесва, какво - не. А, да, и не се оплакват. Или ако се оплакват, го правят така, че не да ти стане супер гадно, а да се напикаеш от смях.

Най-яко е да гледаш сръбкините на 40-50 години, които се събират след работа по кафаните (кафенета имам предвид) и си говорят за нещата от живота.

На няколко пъти дочувах подобни разговори и не чух нито в един да се говори за болести, за това колко е скапано всичко. Темите са какви „ципеле“ (разбирай обувки, любимата ми сръбска дума) са видели или са купили, кой с кого излиза, какво прави дъщерята, около двадесет пъти се споменава думата „Бога ми“.

Не че те печелят много повече от нас. Средната заплата в Сърбия е 300 евро. В Белград и Нови Сад, като най-богатите градове, нещата стоят по-розово, но сърбите, естествено, казват, че парите не им стигат.

Важното е, че не им пука. За тях нещата винаги вървят към по-добре. Упорито си вярват. И въпреки, че се измъчиха от Милошевич, сега пак са луднали по някакъв побъркан радикал Воислав Шешел. Но темата за болния национализъм на сърбите е много дълга и широка. Пък и в Нови Сад сякаш не им пука много-много за политическите дрязги в Белград.

Там им пука как по-добре да направят мега фестивал като EXIT, как да са им по-чисти улиците, как да карат туристите в малкия им европейски град да се чувстват по-добре и разни такива неща.

Освен това в Нови Сад май са открили равенството между жените и мъжете доста отдавна. Ще почна малко по-отдалече.

Не знам дали знаете, обаче сърбите са страшно, ама страшно красиви. Знам го от доста време, ама всеки път като отида при съседите, се уверявам, че просто няма такива.

И искам да подчертая, че българките са вън от класацията, защото приемам като даденост, че са супер яки. Точка. За българските мъже много не мога да кажа, абе пичове сме. Ама и сърбите са пичове. Както каза една приятелка, сръбските „мужкарци“ (мъже, демек) са като изписани. А и всичките гледат с един нагъл поглед. Наглеци.

Сръбкините са може би жените с най-дълги крака на света. Почти всяка втора е като от корица на Vogue или ELLE.

Горките британци, които бяха в града за EXIT. Направо останаха без очи. Дори и местната преса отбеляза, че сръбските „лепотици“ (красавици на сръбски, тоест) са скрили шапките на британските момци.

И как няма. То да видите пък как британските мацки се нахвърляха на сърбите. Бира, джин и дунавско прелъстяване. Дунавско, "щото Дунав минава през Нови Сад и по бреговете му се вихри бурен развратно-фестивален живот.

Всъщност, те, сърбите много толерират нахвърлянето и любовта между младите. Уверих се със собствените си очи, като отидох на "базен" (тоест, басейн - пак на сръбски).

Точно до нашия палатков фестивален камп има огромен закрито-открит басейн, ама огромен, ви казвам. Хората там си се грижат за добрата форма.
Много любезни, евтинията е пълна – 3 лева, плуваш колкото искаш. Та закупувам си аз билет заедно с моята "колегиница“ (т.е. колежка, този сръбски така ме кефи).

Дава ни се един ключ. Ма накъде бре чόвече, питаме. Натам, сочи чичката към две веещи се врати. Кое е женско, кое е мъжко - не се знае. Ми как да се знае, като то няма означение, дори и най-мизерно надписче или символче за „мужко“ и „женско“.

Това е положението, сестро, викам, влизаме заедно, мое па вътре да има разделение. Некст тайм, както се казва на чист български.

Всичко е общо. Душове, съблекални. Е, това е. На душовете се къпеш и прелестна девойка по гръд седи и ти се усмихва. Е, това е порно филм. Няма друго.

Ама нейсе. Хората си плуват. Дошли са да спортуват, не да се гледат. А като се сетя, тука в офиса разни раздразнени лелички ми крещят, като вляза в женската одая, тъй като мъжката се посещава от разни доста напомадени общи работници и докато се докопам до нашия си кенеф, мога да получа цистит, бъбречна криза и запек накуп.  

Та идеята е много добра. С тези хубави жени тук, ще засенчим сърбите в свободата на себеизразяване в спортуването.

Да живеят съседите. И ние покрай тях.



Гласувай:
0



1. kingnothing - EXIT
18.07.2007 18:35
Да,аз съм на същот мнение за сърбите.Поне от многото филми, които съм гледал от дете до сега за тях.Те са си хора на живота и това което неможеш да изразиш на друг език, кажи го със сръбска псувня, там са най-добри. Иначе жените им са страшни. А за фестивала, само се каня да ида, кажи струва ли си?
цитирай
2. mopse - Ex, че сладко!
18.07.2007 18:43
Е така трябва - да не ти пука! Любимата ми тема за това как най-добре да си живееш живота, че май само един ни е отреден...

Благородно ти завиждам, че си имал възможност да отидеш на фестивала!

Свежи поздрави от едно прегряло девойче! :)))
цитирай
3. анонимен - Бех
18.07.2007 18:48
на EXIT 5. Страшилище!
цитирай
4. expertmc - Точно,
18.07.2007 19:39
бях в Белград цяла седмица в хотел Маджестик или можеби по нашенски Юнак.Видях Капъкуле бившата Австроунгарска граница с Османската империя, дето се вливат една в друга реките Дунав и Сава.Красота.За хората си абсолютно прав.Кафаните и онази голяма улица дето е като нашата Витошка, ама по голяма и по чиста и никакъв превоз, само пеш.Един сръбски колега ми проведе следния курс по сръбски език"Како чуеш, тако пишеш, па нема да грешиш!Страхотно!Общото впечатление от тях е че се чустват и се държат като големи хора, учтиво ит.н. и т.н.На белградските боклукчийски камиони изключително чисти , не помня името на фирмата .... поздравява белградчани! Ще се оправят те и ще ни отминат, скоро ще стане!Така мисля!
цитирай
5. dqvol4e - :(
18.07.2007 20:43
Звъчи достаааа страшничко... Ама какво да се прави.. наричаме го живот... ;/
цитирай
6. анонимен - Вярно
18.07.2007 22:56
Обиколил съм доста страни по света,но с най-добри впечатления откъм население съм останал от Сърбия.Такива доброжелателни,отзивчиви,весели,любезни,гостоприемни,услужливи,безкористни,красиви и приятни хора като сърбите не съм срещал никаде.
цитирай
7. kassandra - Да живеят!! И ние покрай тях! ...
18.07.2007 23:32
Да живеят!!
И ние покрай тях!
:))))
цитирай
8. darklord - Що е сръпско се е лепо...
19.07.2007 00:14
Напълно съм съгласен с теб! През март ходихме до Белград за концерта на IRON MAIDEN. Престоят ни беше кратък, но съдържателен! Засрамих се от себе си! Без пушка да е пукнала в нашата Татковина, България в момента е години зад Сърбия, която до вчера беже в гражданска война! Защо все така става?
И помните ли? Преди да влезем в ЕС, все викахме, че Румъния ще ни прецака... Какво излезе на края? ЕЕЕ, Румъния пак пред нас! Давай, както се казваше в една легендарна песен, на легендарен изпълнител "Куче влачи рейс...." Българска работа! Как кучето може да влачи рейс ми кажете?
цитирай
9. gioia - :)))
19.07.2007 00:35
Яки са мацките, спор няма - из Белград щъкаха доста огромни и високи, но бяха готини....е, мъжете с мен казаха, че българките са по-яки :)))
цитирай
10. radostnasanichka - Право, право
20.07.2007 01:59
Накратко - в Щатите се запознах с цяла купчина (е добре де, купчинка) сърби и от самото начало ми направи впечатление, че са супер пекани и, наистина, много красиви. И точни бе, да му се не види. Едното момче си ми остана много близък, дойде ми на готи за рождения ден и прочее, а сега мойта банда отидоха в Белград на Стоунс. Като се върнаха бяха в някакво благоговение. Абе тоя Марко, викат, ни беше и баща и майка - и бири ни черпи, и филийки ни прави, и санвичи за влака ни купи даже. И си правят планове как ще го посрещнат като дойде пак да ни види (" и по клубове, и на море, и на планина, и на вили...")
Така че да - гласувам с две ръце в подкрепа на твоите писания. :)
цитирай
11. tera - Голям смях правиш, признавам :)
28.07.2007 15:23
Ама и в Германия сауните са общи (в университета, иначе не знам) и като отишли едни наши студентки-"лепотици" с бански вътре, направо им събрали на немците очите!!! Българска задръстения, какво да правиш :)))
цитирай
12. jesusbg - Сръбски изрази
03.08.2007 20:54
На български - как не те е срам. На сръбски - пичка ти материна.
На български - какво те интересува. На сръбски - щае те боли курец (и към жени)
цитирай
13. анонимен - Евро в Сърбия - върви ли ?
17.12.2008 12:29
Може ли в Сърбия да пазаруваш с евро или само с динари ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alex4o
Категория: Забавление
Прочетен: 339589
Постинги: 40
Коментари: 378
Гласове: 2189
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031